Μητσοτάκης: Γενναία ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ – Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες οι 120 δόσεις

C840074B-4BEC-4CFB-BAF9-EBA855DC23ACΠαρέμβαση του πρωθυπουργού στη συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, με έμφαση στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στις ευνοϊκότερες προβλέψεις για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων – «Χαλαρώνει επιτέλους η θηλιά που έπνιγε εκατομμύρια συμπολίτες μας στα χρόνια της κρίσης» – «Όταν μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί να μην μας εμπιστεύονται οι εταίροι μας; »

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις πρώτες μειώσεις φόρων, που εφαρμόζει άμεσα η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στη νέα, βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως, όπως είχε δεσμευτεί η ΝΔ, η ελάχιστη δόση στις 120 δόσεις πέφτει από τα 30 στα 20 ευρώ και «ανακουφίζει» έτσι ακόμα περισσότερους οφειλέτες.

Μάλιστα, η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις συνδέεται με το «ξεπάγωμα» λογαριασμών που ήταν υπό κατάσχεση, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης τους μπει στη ρύθμιση και είναι συνεπής. Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους οφειλέτες να την εκμεταλλευτούν, καθώς είναι η τελευταία ρύθμιση και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε, έχει στόχο να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, και αυτό δημιουργεί «αμηχανία» στην αντιπολίτευση.

«Το νομοσχέδιο είναι η δική με πρώτη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών που δεν μπορούν να περιμένουν. Απόδειξη ότι είχαμε και έχουμε σχέδιο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ταυτότητά μας, καθώς για ό,τι δεσμευτήκαμε, το κάνουμε πράξη -και μάλιστα νωρίτερα» τόνισε. «Το σχέδιο νόμου έχει σαφές και ξεκάθαρο πρόσημο, με ελαφρύνσεις που αφορούν όλους και κυρίως τους πιο αδύναμους: αναγέννηση παραγωγικής μεσαίας ταξης, αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, ανάπτυξη και καλές δουλειές, μεγέθυνση του ΑΕΠ, ώστε να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα».

«Οι δύο αυτές παρεμβάσεις αναλύθηκαν εκτενώς. Η πρώτη παρέμβαση:

– 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν τελείως από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

– 1,3 εκατ. συμπολίτες μας θα δουν σημαντικά μεγαλύτερη ωφέλεια. Σημαντική ανακούφιση για τους πολίτες, τόνωση της αγοράς ακινήτων, βελτίωση.

Πολύ σύντομα θα φέρουμε μόνιμο μηχανισμό ρυθμίσεων, ο οποίος όμως δεν θα έχει όλα αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά» υπογράμμισε.

«Η πρώτη παρέμβαση» είπε, «μειώνει 22% τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά με κόστος δημοσιονομικά 205 εκατ. ευρώ. Κανείς δεν εξαιρείται από τη γενναία ελάφρυνση που κλιμακώνεται δίκαια, ανάλογα με την αξία του ακινήτου. 4.000.000 συμπολίτες μας θα δουν αμέσως ελαφρύνσεις στη φορολογία. Ανάμεσά τους, 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν τελείως από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και περίπου 1,3 εκατ. που θα δουν μεγαλύτερη ωφέλεια. Σημαντική ανακούφιση για πολίτες, τόνωση αγοράς ακινήτων, αλλά και βελτίωση χαρτοφυλακίου τραπεζών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s